Myčka najde v kuchyni uplatnění nejen na umývání nádobí

Myčka poslouží i jako čistič různých předmětů v domácnosti. Pochopitelně musíte dbát na to, aby nebyly znečištěné něčím toxickým, do myčky nepatří štětce od barev a nářadí na opravu auta, které je ošetřeno oleji z ropných derivátů. Ale v myčce můžete docela dobře čistit a desinfikovat např. kartáčky na zuby. I zapáchající houbičky a hadříky na nádobí myčka vydesinfikuje – velmi důkladně.
ovládání myčky

Někdo doporučuje při vkládání příborů do myčky dodržovat určitý postup – do jedné přihrádky k sobě všechny lžíce, a do jiné zvlášť nože a vidličky. Usnadní to pak práci s uklízením nádobí do kuchyňské linky. Často se také stává, že se při ukládání umytého nádobí vylije na spodek čistého nádobí nějaká sklenka, která byla ledabyle uložená v horní sadě. Zabráníte tomu tím, že nejprve vždy budete ukládat spodní řadu nádobí.

Myčka jako zavařovací hrnec

Vyrobit si džem z vlastních surovin, z ovoce vypěstovaného na zahradě, nebo sbíraného samosběrem, je snem mnoha hospodyněk. K výrobě džemů a marmelád poslouží i myčka. Sklenky s džemem stačí (samozřejmě bez prostředku na mytí) vložit do myčky na program při 60 stupních.

Myčka jako varná nádoba

Na Internetu se můžete dočíst, jak někdo připravoval v myčce rybu (lososa). Údajně se ryba jen pomalu vaří, teplota v myčce totiž nepřesáhne 70 stupňů. Při tomto procesu zůstane rybí maso šťavnaté a nebude se vysoušet. Někdo doporučuje zabalit do fólie hovězí plátky, prý se v myčce uvaří perfektně.
nádobí na myčce

Pečení kuřete v myčce je poměrně častým jevem a kdo se nebojí experimentů, může pečením kuřecích stehen a křídel klidně začít. Nedá se prý nic pokazit. A to není všechno, dokonce není problém získat recept na italské lasagne připravované v myčce. Při přípravě pokrmů v myčce hlavně nesmíte zapomenout na to, že tam současně s jídlem nesmí přijít žádná čisticí tableta a mycí prostředek.

Nezařazené